×

HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!
Meer informatie? Neem contact op met Stichting Verhuur Veilig Telefoonnummer: 085 - 27 35 277
  • Maak melding

VerhuurVeilig

  • Home
  • Nieuws
    • Publicaties
  • Keurmerkhouders
    • Aanmelden / kosten
  • Businesspartners
    • Aanmelden & kosten
  • Educatie
  • Over Verhuur Veilig
    • Contact
  • Aanvraag Overlastdagboek
Actuelewaarschuwingen
0
/ Published in columns, publicaties

Hoe brandveilig is uw VVE?

Netbeheerders ontdekken energiediefstal bij 2300 wietplantages

Brandveiligheid door VvE’s, wordt er voldoende geïnvesteerd? Veelal zijn het ‘slapende’ VvE’s en zijn ze onvoldoende op de hoogte van de huidige regel- en wetgeving. VvE’s gaan hier verschillend mee om en de brandveiligheid heeft niet altijd de prioriteit  die het zou moeten krijgen.
Rob van Bussel, van de Brandweer Midden- en West-Brabant schreef hier het volgende over:

“De Brandweer Midden en West Brabant zelf doet hier in basis niets mee (mogelijk andere regio’s wel…!). In beginsel gaan wij uit van een eigen verantwoordelijkheid daar waar het gaat om brandveiligheid binnen en rondom de eigen woning. Toezicht op woongebouwen en woningen tijdens gebruik zit niet in ons takenpakket. Ook qua capaciteit en taakstelling lukt het helaas niet om hier vanuit onze organisatie proactief invulling aan te geven.
Omdat wij inzien dat brandveiligheid in de woonomgeving een groeiend maatschappelijk probleem is (vereenzaming, extramuralisering, etc.), wat wij niet direct binnen onze capaciteit op kunnen vangen, gaan we steeds meer samenwerking aan met lopende burgerinitiatieven en organisaties rondom thuiszorg. Zelf hebben we binnen de regio ook een aantal burgerinitiatieven geïnitieerd, waarbij vrijwilligers uit een gemeente zijn geworven en opgeleid door de brandweer om bijvoorbeeld voor VvE’s voorlichting te geven over brandveiligheid. Of voor het afleggen van Home Safety Checks. Momenteel zijn er diverse “ambassadeurs” actief in Midden en West Brabant. Hierbij zijn de ambassadeurs in Roosendaal [Facebook] en Breda het meest actief. Deze voorlichtingsactiviteiten zijn redelijk low-profile. Voor specifieke/technisch inhoudelijke zaken in een woongebouw kan natuurlijk wel een vraag gedaan worden aan de brandweer (al dan niet via de gemeente). De brandweer zelf gaat geen volledige inspectie doen, tenzij het bevoegd gezag hier een opdracht toe geeft!
Er zijn diverse zelfscans in omloop (waarbij ook de ondersteuning kan worden ingekocht) die door een VvE zelf gedaan kan worden.

Wel zijn we ons bewust van de situatie die er wordt schetst. Dit gecombineerd met het feit dat 85% van de dodelijke slachtoffers bij brand valt in de woonomgeving, realiseren we ons dat buiten onze beperkingen qua capaciteit we moreel gezien wel een bepaalde verplichting hebben. De slachtoffers van woningbranden zijn nagenoeg allemaal ten gevolge van menselijk handelen en menselijk gedrag. Dit is van belang om te weten op het moment dat een VvE brandveiligheid alleen technisch wenst te benaderen.

Voorbeeld zelfscans:
· Woonveiliger –  veiligheidsscan

· Aedes -Checklist voor betere brandveiligheid bij zelfstandig wonende senioren

Voor de meest recente “harde” wetgeving wil ik u verwijzen naar het Bouwbesluit. Bestaande gebouwen vallen onder het regime “bestaande bouw”. Gebruiksaspecten staan vermeld in Hoofdstuk 7 van het Bouwbesluit.
Folders welke beschikbaar zijn gericht op het brandveilig wonen zijn online te raadplegen via Brandweer Nederland of te bestellen via Preventiedrukwerk.nl . Uiteraard kan je ook aan de lokale brandweerorganisatie een aantal folders opvragen. Over het algemeen zal dat geen probleem zijn.”  

In  woningen aan de Piet Mondriaansingel Holland Park  in Diemen zijn recentelijk hennepkwekerijen aangetroffen. De woningen, pas opgeleverd appartementen, werden niet bewoond. En zijn  op last van burgemeester Boog gesloten  voor een periode van drie maanden op grond van de Opiumwet.  De aanwezigheid van een hennepkwekerij kan leiden tot onveiligheid voor de omgeving vanwege overlast, brandgevaar en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid.  Zijn VvE’s   er zich van bewust dat onvoldoende brandbeveiligingsmaatregelen en een mogelijke brand vanwege hennepkwekerijen problemen zou kunnen opleveren met de verzekering. Wie is er dan verantwoordelijk en draait op voor de kosten? Brand na telen wiet is vaak niet verzekerd [Metro Nieuws]

Deel dit bericht

0 delingen
Tagged under: brandveiligheid, hennepkwekerijen, VvE

Zoeken in berichten

recente berichten

  • Dit is waarom Rijssen-Holten geen bescherming wil tegen opkopers van huizen

    Dit is waarom Rijssen-Holten geen bescherming wil tegen opkopers van huizen

  • Huisvesting van criminaliteit

    Vastgoed is één van de risicosectoren in Nederland ten aanzien van het witwassen van illegale gelden

  • ’Honderden verdachte transacties bij vakantieparken’

    ’Honderden verdachte transacties bij vakantieparken’

Meer catagorieen

Aanmelden nieuwsbrief

Contact

Stichting VerhuurVeilig
Daalwijkdreef 47, 1103 AD Amsterdam

T 085 -1307954
E info@verhuurveilig.nl

© 2019 All rights reserved. Stichting VerhuurVeilig

TOP
0 delingen